Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Dohányszőkítés? Jövedékfölözés maffiamódra?
  2013-07-26 09:11:25, péntek
 
 

Dohányszőkítés?

Jövedékfölözés maffiamódra?

Emlékeznek még mivel kezdődött? Rendeletileg kiutálták - kiüldözték a bagósokat a közé pületekből, a falusi kocsmákból, a közhasználatu jármüvekből, a parkokból a villamos megállóból és a budikból. A tiltott helyen dohányzó üldözött vaddá vált. Épp nem lőtték le, csak bírságolták keményen, Fidesz módra; sokkal keményebben, mint egy bűnöző cigányt...

Aztán hipp - hopp megnyiltak "nemzeti" dohányboltok, amelyekről "dohány-mutyi" néven cikkezik az ellenzéki sajtó. Nincs itt valami logikai, jogi és erkölcsi ellentmondás?

Most plagizálni fogok kissé egy másik cikkemből.

--------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------------- -------------
A nemzetközi előírásokank engedelmeskedve a kormány ellenpropagandát folytat a dohányzás ellen. Ennek részletes szabályait az Orbán Viktor által aláírt 291/2011. (XII. 22.) Korm. rendelet tartalmazza, amely a dohánytermékek jelöléséről, valamint az egészségvédelmi bírság alkalmazásának részletes szabályairól szól. A rendelet szerint a cigarettát tartalmazó csomagokon a dohányzás veszélyeire vonatkozó "kombinált figyelmeztetést" azaz feliratokat és képeket kell elhelyezni. A feliratok szövegét és a képeket a rendelet 1. sz. melléklete tartalmazza. Mint passziv dohányos feleségem cigaretta csomagjain ezeket a feliratokat és képeket hiánytalanul felfedeztem, e cikk írásának napján, mert addig nem figyeltem erre.

Most viszont be vagyok szarva, pláne hogy elolvastam a passziv dohányzás ártalmairól szóló írást. Mivel zsigerből útálom Orbánt, most különösen fel vagyok háborodva, hogy a "nemzeti dohányboltok" hálózatának segítségével próbál kicsinálni.

Mert miről is van szó? Arról, hogy egy egészségre súlyosan káros termék forgalmazásának jogát elvették egy csomó trafikos kisembertől, boltoktól, áruházaktól és az egészségrontás monopóliumát a Fidesz csókosainak kezébe adták.

Ime az egyik debreceni nemzeti boltegység... tejüveggel (?). Feleségem megmutatott egy olyan csoma got, amit ilyen "nemzeti dohányboltban" vásárolt. Ezen van valami feltünő. Nincs rajta rémisztő kép, csak egy felirat. A kép helyén (!) pedig egy felhívás, hogy a vevő válassza a szabadságot és vegyen igénybe egy leszoktató (gondolom Fidesz közeli) céget.

Te Viktor! Nincs ebben valami külön suskus? Mondjuk nincs, de hogyan gondol játok ti eztet' az egész dolgot, már úgy értem - erkölcsileg?

Nemzeti cégér alatt forgalmaztok olyan terméket, ami öl butít és nyomorba dönt. Nem aljasság ez, köznapi értelemben véve? Mi következik ezután? Tudjuk, négy olyan tevékenység van, amely kiemelkedően jövedelmez: a fegyverkereskedelem, a drogterjesztés, a dohányárusítás és a prostítúció. Mondd mi következik a dohány után? A "nemzeti kuplerájok"? Miért is ne. Amszterdam kellős közepén a székesegy ház közelében (...) keskeny kis utcácskák vannak csomó boltocs kával. Ezek egy részében az árú egy kúrva, aki a kirakatban áll, mikor nincs vevő; majd elhúzza a függönyt ha kuncsaft akad. Egészen biztos, hogy ezek a hölgyek nem tagjai a kormánypártoknak és online pénztárgépet sem használnak. Így meg mire jó az egész? Mondd, meddig tartana ha erre is hoznátok egy rendeletet, amely úgy lenne megszöve gezve, hogy pénzért kúrni csak nemzeti intézményekben lehet, amelynek pályázati nyerteseit úgyanúgy jelölnétek ki mint a dohányboltokét. Mi akadálya lenne, hogy ezt az üzletágat is lenyúljátok?

Ja, kedves olvasók! Morfodíroztam én Orbánékon már akkor, mikor elindultak a hatalom megszerzéséért. Azt találgattam, a választások után létrejön e Európa első bandita mintaállama. Létrejött? Mit szólnak hozzá?
--------------------------------------------------------------------------------- ----------------------------------------------------

Ismét kérdem, mire kellett ez a dohányos - üldözés? Orbán Keresztapa aggódott volna a dohányosok egészsége, a helyiségek levegője miatt, vagy bosszankodott a köztéri csikkdobálás miatt? Egy frászt. Hozzákezdett a dohány-forgalmazás hagyományos csatornáinak betömeszeléséhez. Logikus, ahol nem lehet dohányozni, ott az emberek nem vásárolnak cigarettát. A keresztmetszetet ez a sanda mészá ros módszer persze nem csökkentette kellő mértékben. A megoldást a cigaretta kiskereskedelem monopolizálása jelentette.

A banda ezzel átlépte a képzeletbeli vörös vonalat. Amellett, hogy többezer öreg, beteg és szegény trafikost fosztott meg megélhetési forrásától; a tönk szélére juttat olyan kereskedelmi és vendéglátóipari vállalkozásokat is, amelyek jövedelmezősége mellesleg a cigaretta forgalmazástól is függ.

Ez az akció az szintén "unortodox" megoldás a banda részéről, amennyiben eltörli a többszáz éves állami dohány monopólium kompromisszumos rendszerét, azaz felrúgja az élni és élni hagyni alapelvét. A dohány termesztése a szárításig, az állami dohánybeváltóba való beszállításig szerényen jövedelmező magántevékenység volt. Ami ezután következett, a dohánylevelek további kezelésétől a cigarettagyártásig, a cigaretta nagykereskedelmi forgalomba hozataláig, azt vagy az állam vállalatai, vagy az állam által szigoruan ellenőrzött magánvállalatok végezték. Ám ami a kiskereskedelmet illeti, az állam nagyvonalu volt és pl. Horthy "fasiszta" rendszere a hadirokkantakat, hadiözvegyeket, hadiárvákat juttatta trafikjoghoz és szerény megélhetési forráshoz a még szerényebb nyugdíj és járadék juttatások kiegészítéseképpen.

Logikus, hogy ezek a bevételek kevesek kezébe juttatva már komolyabb jövedelmet biztosíthatnak az örökké éhes fidesz hiénáknak. De...

A banda szerintem nem arra a jövedelemre pályázik, amit az államnak a "vakablakos", "nemzeti" dohányboltok termelnek. Hát mire? Hát épp erről szól a cikk...

Az állam fő tápláléka a "jövedék", amit a köz javára fordít - elméletileg. Igenám, de a "rendszerváltás" fantázianéven létrejött államnak egyáltalán nem ez volt a gondja. A naívak ezt írják erről. "A jövedék kifejezés a német 'gefäll' szó fordítása. Tágabb értelemben vett jövedék magában foglalja az állam összes, pénzügyi felségjogán alapuló bevételét, szorosabb értelemben a jövedék a közgazdasági és pénzügyi regálékat (egyedáruság), illetve vámot és fogyasztási adót jelent.. A rendszervál tást követően a ' ellenőrzés és szabályozás' lehetőséget biztosított a visszaélésekre, melyek száma 1989 után nagy mértékben növekedett. Az adózás megkerülésével jelentős mennyiségű áru került forgalomba illegálisan. Ezzel egyidejűleg ugyanezen, magas adótartalmú termékek legális adóforgalma csökkent, ez rengeteg adókiesést okozott az államnak."

Dehát, könyörgöm, nem erről van szó!

A Szadesz önmagát a "szabad kezdeményezések" hálózatának nevezte kezdetben. Egy ilyen hálózat valóban létrejött, de nem pártpolitikai célok megvalósítása, hanem az állam, a nemzet megcsapolása végett.

Ime a díszes társaság amely, mint a rendszerváltás "kezdőcsapata", az összes kulcspoziciók birtokában, lejátszotta az "olajmeccset". Mint az események résztvevője mondhatom, hogy a "nemzeti tizenhárom" [Antall, Solt, Györgyi, Boross, Pintér, Kupa, Sárközy, Szabad, Salamon, Kónya, Lezsák, Orbán, Arnold] csapat játéka tökéletes volt. A londoni aranycsapat elbújhat mellettük. A legkorszerűbb "totális futballt" játszották. A támadásban és a véde lemben mindenki mindenütt bedobta a csülkét ha kellett. Ha vala melyik játékos (spiller) bajba került, átváltottak a legkeményebb olasz "catenacciora". Senki se sérült meg, senkit se állítottak ki.

Áldásos tevékenységük következtében az "olajmaffia" cca. 1500 millliárd, más számítás szerint 8000 milliárd, forinttal károsította a költségvetést.

Dehát mi az, hogy olajmaffia? Kik az olajmaffiózók? A kis olajimpor tőr társaságok? Az olajpancsolók? A vámpapirokat meghamisító tróger fináncok?

Ők is, de "az olajmaffia" nem így működött. Egy ilyen vállalkozás csak akkor müködhet zavartalanul, ha mindenki szem a láncban...

Előfordulhat ilyen? Naná! Erről vallottam olajdosszié c. terjedel mes írásomban.

Foglalkoztam az állami szintű bűnözés elméleti problémáival is. Többször, több helyen idéztem Ramsey Clark kitünő könyvéből, aki a hetvenes években "general attorney" volt Amerikában, ami ott az igazságügyi miniszteri, ill. legfőbb ügyészi rangot jelentette. Az intellektuális bűncselekményekről így vélekedett. "Legkevésbé az olyan bűncse lekményekre figyelünk fel, amelyeket privilégiumokat élvező emberek követnek el a maguk könnye debb, kevésbé kihívó és látható módján. Az 'intellektuális bűncse lekmények' elkövetőinek többsége köztiszteletben álló ember. Az ilyen bűncse lekményekből származó jogtalan haszon bőségesen felülmúlja a többi bűncse lekmény együttes hasznát ... Az 'intellektuális bűncselekmény' mind közül a legrombolóbb hatású." Továbbá "... Talán a legnagyobb kár, amit a szervezett bűnözés okoz, a hatósági személyek korrumpálása. Ez sokkal inkább ártalmára van a közösségnek, mint maga a bűnözés. Ahol köztisztviselőket vesztegetnek meg, ott az egész közösség erkölcsi légkörét is kikezdik ... Erkölcsi lazaság keletke zik, mert maga a rendszer nem feddhetetlen többé." Ez mind szép, de nem fejezi ki a magyar szervezett bűnözés jellegét. Nem is fejezheti, hisz ő maga is megállapítja "A bűnözés hű tükre a nemzeti karakternek." No lássuk mi felelt meg a magyar nemzeti karakternek anno. Nálunk nem kellett a hatósági személyeket alulról, kivülről korrumpálni. Fülig korruptak voltak azok már alapjáraton is.

Az állami dohánymonopólium kijátszásának romantikus történelm multja van nálunk. A '48-as szabadságharc leverése után a hazafiak... "Kerülték ugyan a nyílt konfliktust a fennálló államszervezettel és az uralkodóval, de számos módot találtak az államgépezet kijátszására, illetve semmibe vételére: adófizetési kötelezettségüket halogatták, a közmunkákra kirendelt járműveiket visszatartották, az állami monopóliumokat és jövedéki adókat (pl. dohánymono pólium, fogyasztási adó) megkerülték, a törvény elől menekülő honvédokat bújtatták, minden lehetséges fórumon ragaszkodtak a magyar nyelv használatához stb.A magyar passzív ellenállás nemzetközi hírnévre is szert tett, Nehru indiai miniszterelnök szerint például Gandhi is hivatkozott rá erőszakmentes politikájának kialakításakor.
Ekkortól alakult ki egy sajátos, jó hasznot hajtó, bár nem egészen legális cserekereskedelem.. A megtermelt dohányt a beváltóhelyeken át lehetett eladni, miközben ismeretes volt a finánc nem látta úgynevezett “szűzdohány” suba alatti értékesítése is. A termett dohánylevelek egy része ilyen módon kelt el." Nos az eféle betyárromantikának vége. A betyárok a hatalomban ülnek. Azért mégis van abban némi pikantéria, ha az állam emberei rövidítik az állami jövedéket.

Életem első olajügyében a "66 vagonos ügyben" teljesen világosakká váltak a következők.

"Olajimportőr" cégecskék alakultak százszámra néhány százezer forint alaptőkével és nyomban százmilliós téte lekben importáltak (főleg) Romániából gázolajat. Miből? Az általam vizsgált ügyben a Videoton egyik üzemének volt harisnyában néhány tízmillió heverő forintja. Ezt forgatták meg kissé a Hungária Privát Petrol Kft. és a Hungária Privát Petrol Bt. tulajdonosai: egy a hatóságok előtt már nem ismeretlen úriember Jakubcsik Ferenc és a hivatalban levő megyei rendőrfőkapitány...

A MOL, mint monopolszervezet, nem tiltakozott a "konkurrencia" ellen. A MÁV hitelbe szállított, tilitolizott, vakvágá nyozott nekik, jóllehet nem voltak a meghitelezhető nagyvállalatok listáján (nem is lehettek).

A(z egyébként rossz minőségü és olcsó) gázolaj után a tiszavirág életü cégecskék nem fizettek jövedéki adót (vámot), mert vagy fizikailag (szinezőanyag bevitelével), vagy csak papíron (hivatali vámcsalással) átalakitották háztartási olajjá (HTO) amely mentes volt az emlitett közteher alól. A "tehermentesített" háztartási olaj mennyisége sokszázszorosan meghaladta a háztartások szükségletét, de - furcsa módon - senkinek se szúrt szemet az "olajmérleg" drámai megbille nése. A cégecskék persze pillanatok alatt csődbementek volna ha, botor módon, háztartási olajként, azaz bagóért, értékesítették volna az olcsó import gázolajat.

A háztartási olajnak tehát vissza kellett vedlenie gázolajjá. Ezt többféleként lehetett megfaggyúzni. Ha a szinezés papíron történt, vagy csak a tartálykocsiba rejtett párliteres minta-tartályban levő olajat szinezték be, probléma egyse volt. Ha az általában 50.000 literes tartálykocsi teljes tartalmát muszály volt beszinezni, következett a kényszerű "szőkítés" amelynek révén a szar román gázolaj elsőosztályú gázolajjá változott. Hogy a szőkítő sav gyakran tönkretette a diesel gépkocsik porlasztóberendezését? Oda se neki. Tiszacsegén magam tapasztaltam az olajszőkítés fejlett, racionális technikáját. Ezért a Kft. ügyvezető Jakubcsik Ferenc négy és félévet kapott, a Bt. ügyvezetője Papp Imre rendőrfőkapitány ellen viszont nem lehetett nyomozni, mert Györgyi Kálmán nekem nem engedte, másnak pedig nem tette feladatává. Hogy az olajsavazás, hónapok alatt, jobban beszennyezte a debreceni repülőtér talaját, mint az ideiglenesen itt állomásozó szovjet repülőalakulat cca. negyven év alatt? Kit érdekelt? A legfőbb ügyészt, a finom úriembert, a törvényesség legfőbb őrét nem érdekelte.

Igenám, de hol lehetett többszázmillió liter ex háztartási olajat (gázolajat) feltünés nélkül "kimérni"? Mellékutcákban, körbe - körbe pislantgatva, kannánként? Óh nem. Benzinkutaknál lett kimérve a gázolaj. De ki üzemeltetett ezidőtájt benzinkutakat? Vidéki termelőszövetkezetek? Hát nem, voltaképp csak a MOL. Jesszusom! A MOL is benne lett volna a buliban? Hát persze. Nagyon úgy néz ki, ő volt a legfontosabb szem a láncban.

Ha nem tévedek, ebben az időszakban a MOL kétféle gázolajat forgalmazott. Saját importból származó azaz fehér olajat, továbbá magánimportból származó "kvázi szőke", vagyis fekete olajat.

* * *

Sokat tudnék még mesélni, de félek nem sokan olvasnák el. Térjünk át hát a "dohányszőkítésre", vagyis arra: hogyan lesz a trafikszűkéből cigarettabőség és a maffiának extraprofit?

Induljunk ki abból, hogy a nemzeti dohányboltok telepítését teljesen hülyén, ötletszerüen vagy csak üzleti megfonto lások szerint alakították ki (sok helyen egymás hegyén - hátán).

A bevásárlás ennek folytán elnehezült, márpedig a nikotinéhség kielégítése nem tűr halasztást. Megnövekszik a természetes igény a mozgóárúsok után, akik készleteiket nyilván nem a nemzeti dohányboltokban fogják feltölteni.

Gondolom, nem szükséges linkeket beilleszteni annak kimondására, hogy a cigarettacsempészet a legdinamikusabban fejlődő üzletággá válik hamarosan. Ömlenek befelé a kartonok millió szám, teherautók alvázába rejtve, csónakon szállítva, stb. Szerintem a tevekaravánok is rövide sen feltünnek... Egyelőre csak a hasábjain olvasható, hogy "siklórepülőt, folyóáram latot és tucatnyi más módszert használnak a cigarettacsempészek a román határokon, akiktől idén több mint háromszor annyi csempészárut foglaltak le a hatóságok, mint a tavalyi év azonos időszakában." Ezzel kapcsolatban tudható, hogy hozzánk is be fog gyűrűzni; továbbá hogy az ilyen ügyeknél a latencia százalék rendkivül magas és az "eredményes" fogások számának növeke désénél nagyobb arányban növekszik. De ne higyjenek se a szemüknek, se a fülüknek. Az igazi nagy szállítmányok közúton és vasúton érkeznek majd és senkinek semmi nem fog majd feltünni, ugyanúgy mint a gázolaj tartálykocsik esetében.

Már csak az a kérdés, kik a csempészek és kinek a hasznára dolgoznak? Az olaj példájára azért hivatkoztam, hogy bizonyítsam: a maffiaállam képes volt lefölözni a "privát" bűnözők hasznát azáltal, hogy a szőkített olajat "kifehérítet te".

Persze a cigaretta nem gázolaj és "kiszerelése" is más... Egyelőre tehát csak találgatni lehet, hogy tudja a maffia lefölözni a fekete dohányjövedéket. A fantáziája itt könnyen tévutakra ragadhatja az embert, főleg ha a cigarettacsem pészetben nincs kellő jártassága. Merengeni persze szabad. Legkönnyebben merengeni pedig egy térkép fölött lehet.

Ime.

A cigaretta hivatalos ára Oroszor szágban, Belorussziában, Ukrajná ban Horvátországban, Szerbiában és Albániában olcsóbb mint nálunk. Romániában drágább, dehát ott sem mi sem az aminek látszik... Viszont tranzitországként Romániánál alkal masabb partnert nagyítóval se lehet ne találni.

Az olcsójánosokkal (Albániát kivéve) közvetlen határosak vagyunk, tehát szabad a gazda.

De mit jelent az, hogy "határos"?

Ájrópában már kétféle határ van: a schengeni, meg a közönséges. Minő furcsa egybeesés, hogy a szivarkák várhatóan olyan országokból érkeznek majd, amelyek még nem tagjai az Európai Uniónak, azaz kivül vannak a schengeni határokon. Lássuk csak ezeket a határokat. Mit látunk? Benn a bárány - kinn a farkas! Reménybeli exportőreink kivül vannak a kerítésen. Ezért kell olyan vámhatóság, államvasut, rendőrség, ügyész ség, bíróság, kormány, parlament pártok, ésatöbbi, amelyek az olajügyekben csillagos ötösre vizsgáz tak. A fenti hálózat néhány tagja még aktív. A közép pontba pedig Antallnál sokkal rátermettebb egyén került. Megerősödött a Belügyminisztérium (vezeté se) is.

Az echte piszkos fantázia persze nem torpan meg a schengeni határoknál.

Nézzünk csak szét kissé. Mit látnak szemeink, ha körbe pásztázzuk kedves EU-s szomszédainkat? Jé! Nálunk a legolcsóbb a cigaretta, mindenütt drá gább. Néhol sokkal (!) drágább. Kis hazánkat az isten is arra teremtette, hogy a nagy európai-ciga retta-csempész-biznisz tranzitországa legyen!

Orbán persze tele tüdőből piszkolja az EU-t. Mű-rikács az egész! Korrupt disznók az Európai Unióban is vannak. Ott vannak csak igazán. Megleli a zsák a foltját, meglássák'

"Úgynevezett 'okos határokkal' javasolja egyszerűbbé tenni a beutazást a belső határok nélküli schengeni övezetbe az Európai Bizottság a nem uniós állampolgárok számára – jelentette be Cecilia Malmström belügyi biztos. "Okos határok"! Istenemre nem hülye ez a csaj! Mert mikor voltak pl. a magyar határok a legokosabbak, ha nem akkor, amikor Ukrajnából és Romániából jöttek a gázolajos szerelvények. Csak egy kis szines mozaik a Györgyi Kálmánnak 1993.01.25-én küldött olajjelentésből. "Gulyás Sándor többféle problémát jelzett a szerelvénnyel kapcsolatban. Nem történt meg a fuvardíjak illetőleg a kocsi álláspénz kifizetése. A kocsik oldalán nincs szabályszerû bárcázás. Nincs feltûntetve, hogy tûzveszélyes rakományról van szó, illetőleg hogy háztartási olajról, gázolajról, vagy benzinről van-e szó, holott a feladónak ezt dokumentálni, illetve garantálnia kell. Gulyás úgy fejezte ki magát, hogy ez a szerelvény valahogy „becsúszott” az országhatáron, helytelen illetve szabálytalan vámkezelés révén." Persze hogy becsúszott, de nem ez egy, hanem többszáz (!) szerelvény.

Visszatérve Ceciliára megállapítható, hogy nemcsak a szeme kancsalít a kicsikének, hanem az agya is. A bizottság úgy véli, hogy a jelenlegi rendszer, amely szerint a külső határokon minden beutazni vágyót alaposan át kell vizsgálni, rugal matlan. A brüsszeli testület becslései szerint pedig 2030-ig jelentősen, mintegy 80 százalékkal nő majd a forgalom a határokon, ami 'hatalmas sorokhoz', hosszú várakozáshoz vezethet, ha a rendszer úgy marad, ahogyan most van. Az új rendszer a bizottság szerint gyorsabbá és biztonságosabbá tenné a határátlépést. Mert mit kell az alatt érteni, hogy "hatalmas sor"? Tiszta sor! A vasúti kocsik és főleg a kamionok alkotnak hatalmas sorokat. És csak a személy gépkocsik utasait kell sajnálni? A csóró vonat-utasokat, meg a kamion soffőröket nem? Ugyan miér'?

Néha az ember lát valamit és aszongya: "dèjá vu", vagyis ezt már láttam! Ez a jelenség az ember fizikai szemével szokott előfordulni. De mi a helyzet, ha az ember a lelki szemeivel lát valamit? Mondhatja akkor is, hogy "dèjá vu" ? Hát ez egy elég fogós kérdés...

Annyi biztos, hogy már 93' januárjában eszembe jutott az "olajmaffia" fogalom. Vesztemre, mert Györgyi rámdörrentett, hogy ha hivatalos iratban a "maffia" kifejezést használom, fegyelmit kapok.

Nos, amit lelki szemeimmel most látok: a magyar vasúti szerelvények és kamionok cigaretta (ezúttal) rakományukkal grasszálnak Európa közútjain és vasútvonalain, azt már láttam 1993-ban...

Aztán megkérdeztem magamtól: elképzelhető, hogy az olajmutyi egykori játékosai, immár a totális hatalom birtokában, nem elégszenek meg a trafikmutyival, hanem bátran belevágnak a dohánymutyiba is? Igen (!), válaszolom - magam nak...

2013.07.22

Sz. Gy.

http://www.szeszak.hu/Comment/Kommentarok/dohanyszokites/dohanyszokites.htm
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: dohányszőkítésre, monopolszervezet, kiskereskedelmet, ellenpropagandát, betömeszeléséhez, tehermentesített, rendőrfőkapitány, keresztmetszetet, nagykereskedelmi, dohánymonopólium, kormánypártoknak, magántevékenység, egészségvédelmi, hadirokkantakat, magánvállalatok, dohányjövedéket, horvátországban, beváltóhelyeken, olcsójánosokkal, kiskereskedelem, kezdeményezések, sokszázszorosan, biztonságosabbá, dohányboltokban, forgalmazásának, vállalkozásokat, dohánybeváltóba, vendéglátóipari, engedelmeskedve, visszatartották, köztiszteletben, privilégiumokat, kompromisszumos, jövedelmezősége, figyelmeztetést, olajjelentésből, közé pületekből, falusi kocsmákból, közhasználatu jármüvekből, villamos megállóból, tiltott helyen, bűnöző cigányt, ellenzéki sajtó, másik cikkemből, nemzetközi előírásokank, kormány ellenpropagandát, dohányzás ellen, dohánytermékek jelölésérõ, egészségvédelmi bírság, rendelet szerint, cigarettát tartalmazó, dohányzás veszélyeire, Orbán Viktor, Orbán Keresztapa, Ramsey Clark, Hungária Privát Petrol Kft, Hungária Privát Petrol Bt, Jakubcsik Ferenc, Papp Imre, Györgyi Kálmán, Európai Uniónak, Európai Unióban, Európai Bizottság, Cecilia Malmström, Györgyi Kálmánnak, Gulyás Sándor, Visszatérve Ceciliára,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Rátalálsz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Bounty krémes  Szép álmokat!  Minden harmadik...  Png fotel  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Neked tudnod kell  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Png virág  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Reggel van  Julian Brass gondolata  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Mai harmónia kártyám  Lóhere  Facebookon kaptam  Png cica  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Szívem tiéd  Alázat  Png csokor  Radikális szeretet  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Png kislány  Png csokor  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Png virág  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Png virág  Szép álmokat!  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Reménység és erő Krisztustól e...  Elköszönt  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Leonardo da Vinci gondolata  s immár én is felragyogva, ért...  Jó éjszakát  Reménység és erő Krisztustól e...  Egy bizonyos határt  s immár én is felragyogva, ért...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Tavaszi kép  Nem számIt  A másik dolog,  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Mai harmónia kártyám  Esti kép  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Png csokor  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem 
Bejegyzés Címkék
közé pületekből, falusi kocsmákból, közhasználatu jármüvekből, villamos megállóból, tiltott helyen, bűnöző cigányt, ellenzéki sajtó, másik cikkemből, nemzetközi előírásokank, kormány ellenpropagandát, dohányzás ellen, dohánytermékek jelölésér&#245, egészségvédelmi bírság, rendelet szerint, cigarettát tartalmazó, dohányzás veszélyeire, feliratok szövegét, passziv dohányzás, egészségre súlyosan, csomó trafikos, egészségrontás monopóliumát, egyik debreceni, olyan csoma, vevő válassza, egész dolgot, dohány után, hatalom megszerzéséért, választások után, dohányosok egészsége, helyiségek levegője, köztéri csikkdobálás, sanda mészá, cigaretta kiskereskedelem, banda ezzel, képzeletbeli vörös, tönk szélére, cigaretta forgalmazástól, banda részéről, többszáz éves, dohány termesztése, állami dohánybeváltóba, dohánylevelek további, cigaretta nagykereskedelmi, állam vállalatai, állam által, kiskereskedelmet illeti, állam nagyvonalu, bevételek kevesek, örökké éhes, banda szerintem, jövedelemre pályázik, jövedék kifejezés, állam összes, rendszervál tást, adózás megkerülésével, ilyen hálózat, nemzet megcsapolása, díszes társaság, összes kulcspoziciók, események résztvevője, londoni aranycsapat, véde lemben, legkeményebb olasz, vámpapirokat meghamisító, ilyen vállalkozás, állami szintű, hetvenes években, igazságügyi miniszteri, olyan bűncse, maguk könnye, ilyen bűncse, legrombolóbb hatású, szervezett bűnözés, hatósági személyek, egész közösség, magyar szervezett, nemzeti karakternek, magyar nemzeti, hatósági személyeket, állami dohánymonopólium, nyílt konfliktust, fennálló államszervezettel, államgépezet kijátszására, közmunkákra kirendelt, állami monopóliumokat, törvény elől, magyar nyelv, magyar passzív, megtermelt dohányt, termett dohánylevelek, része ilyen, hatalomban ülnek, állam emberei, állami jövedéket, általam vizsgált, hivatalban levő, meghitelezhető nagyvállalatok, tiszavirág életü, emlitett közteher, háztartások szükségletét, cégecskék persze, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1821
  • e Hét: 16051
  • e Hónap: 27162
  • e Év: 180658
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.